Nieuwe partner: mr. Femke Rientsma

Wij zijn zeer verheugd de toetreding van een nieuwe partner wereldkundig te maken! Op 1 februari 2019 is Femke Rientsma het team van Vorstman Advocaten komen versterken. Femke is tot de maatschap toegetreden als advocaat en houdt zich met name bezig met ondernemingsrecht.

Goois Jazz Festival 2019

Op zaterdag 23 maart 2019 vindt het Goois Jazz Festival weer plaats in het Spant! in Bussum, georganiseerd door de Kiwanis. De advocaten van Vorstman Advocaten zijn jazz liefhebbers, daarom hebben we ervoor gekozen het Goois Jazz Festival te sponsoren. Dat doen we sinds 2011.

Welke gevolgen heeft surseance?

De Nederlandse economie is flink op toeren. Symptomen als inflatie en krapte op de arbeidsmarkt steken de kop op. De grote malaise ligt achter ons. Toch gaan er nog steeds bedrijven failliet of vragen surseance aan. Begin dit jaar werd aan SecurCash surseance verleend, gevolgd door faillissement. Intertoys is haar inmiddels gevolgd. Bij de HEMA […]

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) naar Eerste Kamer

Op 7 februari 2019 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) met een kleine meerderheid door de Tweede Kamer aangenomen. De mogelijkheid om een proeftijd van 5 maanden op te nemen in arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd heeft het daarbij niet gehaald. Alle overige onderdelen zijn nagenoeg ongewijzigd gebleven.

Regeling compensatie transitievergoeding

Op 26 februari 2019 is de zogeheten ‘Regeling Compensatie Transitievergoeding’ gepubliceerd in de Staatscourant. Deze regeling is een uitwerking van de wet, waarin de compensatieregeling is opgenomen.